Stupid first timers....

glippi
Posts: 3
Joined: 02 Oct 2015, 16:25

Stupid first timers....

Postby glippi » 02 Oct 2015, 16:32

.... with their stupid questions.

So sorry, but I have just installed the erpxe installation and I was wondering how I can add a machine to boot from ERPXE to see if it actually works.
I went through all the installation without a problem.

After this it is the plugins.
RaveMaker
Posts: 204
Joined: 21 Mar 2013, 20:11

Re: Stupid first timers....

Postby RaveMaker » 05 Oct 2015, 01:58

You need to configure your DHCP server:
http://erpxe.org/DHCP_Configuration

When you are done just boot any client from network.
glippi
Posts: 3
Joined: 02 Oct 2015, 16:25

Re: Stupid first timers....

Postby glippi » 03 Dec 2015, 22:05

Yeah, I figured out where I fucked up in my config files after I checked them with the actual examples provided with erpxe, now... I ran into the next.
What should I do to get ipxe working with erpxe, i got most done and ipxe build and all, but now I want to use it for external systems to boot from my erpxe server, for remote installations outside the network.

Or does anyone has any other idea what could work for this?
glippi
Posts: 3
Joined: 02 Oct 2015, 16:25

Re: Stupid first timers....

Postby glippi » 04 Dec 2015, 00:00

Ok, got further and got it to catch onto the server, now I need to know how to configure the server boot.php and what else to basically just load erpxe menu when booting through ipxe.
There is little explanation so far from what I could find.

edit: when I am done, I will get it all written down and make an install doc for others to be able to setup erpxe easy street and ipxe with it.

Return to “Troubleshooting and Problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron