Issue loading Panda.

SeanChiarot
Posts: 11
Joined: 25 Oct 2013, 21:21

Issue loading Panda.

Postby SeanChiarot » 07 May 2014, 17:59

Followed the instructions to a T. all the 'file lists' match properly, but when I go to boot it I get the following error

'nfsmount: need a path'

I've reinstalled NFS Support

Code: Select all

apt-get install nfs-kernel-server
update-rc.d nfs-kernel-server defaults
The next step will overwrite your original /etc/exports !!!
cat /tftpboot/bin/setup/erpxe-exports > /etc/exports


the 'erpxe-exports' file matches the 'exports' file (I've even copy and pasted everything to double check)

I've checked file permissions and everything seems proper. I've even tried going as far as changing everything to 777.

Now the error says to view live.log for more details and I did, heres what it states

Code: Select all

IP-Config: eth0 hardware address 44:8a:5b:05:db mtu 1500 DHCP RARP
IP-Config: eth0 complete (from 10.0.0.2):
Address: 10.0.0.75    Broadcast: 10.0.0.255     Netmask: 255.255.255.0
Gateway: 10.0.0.2     DNS0: 10.0.0.2                 DNS1: 0.0.0.0
Rootserver: 10.0.0.1 rootpath:
Filename : pxelinux.0
begin: trying wget http://10.0.0.1/er/panda/filesystem.squashfs -0 /live/image/live/filesystem.squashfs ... Connecting to 10.0.0.1 (10.0.0.1:80)
wget: server returned error: HTTP/1.1 404 Not Found
begin: trying netboot from 10.0.0.1: ... Begin: Trying nfsmount -o nolock ro  10.0.0.1: /live/image ... nfsmount: need a path
nfsmount: need a path
nfsmount: need a path
nfsmount: need a path
(the above line is entered 50 times total)
done.


Any ideas would be greatly appreciated!

Oh, erpxe is running on a PC running Ubuntu 14.04
RaveMaker
Posts: 204
Joined: 21 Mar 2013, 20:11

Re: Issue loading Panda.

Postby RaveMaker » 08 May 2014, 11:19

Panda is served via HTTP and not NFS.
Try accessing http://10.0.0.1/er/panda/filesystem.squashfs from a web browser and see if you can access the file directly.
My guess is that your Apache server is offline.

http://erpxe.org/Ubuntu_installation_instructions#Add_HTTP_support
SeanChiarot
Posts: 11
Joined: 25 Oct 2013, 21:21

Re: Issue loading Panda.

Postby SeanChiarot » 08 May 2014, 17:06

Hmmm, now that you mention that, I think I see where the error is... its not searching in the 'plugins' directory for Panda, its searching in the er directory.

I'll give that a shot once I get back home.
Thanks Rave!
SeanChiarot
Posts: 11
Joined: 25 Oct 2013, 21:21

Re: Issue loading Panda.

Postby SeanChiarot » 08 May 2014, 19:56

Yupp, that made it work, future refrence for anyone, if you run into this issue, create a folder under /var/www/html/ call that folder /er/ under the /er/ folder copy & paste the 'panda' folder from your /tftpboot/er/plugins location
RaveMaker
Posts: 204
Joined: 21 Mar 2013, 20:11

Re: Issue loading Panda.

Postby RaveMaker » 10 May 2014, 16:52

That would work but you should use erpxe-httpd.conf so you won't have to copy the files.

Return to “Troubleshooting and Problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest