Boot FAILED!

ctugt
Posts: 8
Joined: 18 Aug 2013, 13:29

Boot FAILED!

Postby ctugt » 18 Aug 2013, 13:37

This pecific error code was on gparted. I followed youre wiki how to install it correctly.
(\\defcon\deployment\tftp\er\plugins\gparted)
filelist.text
filesystem.packeges
filesystem.squahfs
gparted.menu
gparted.png
gpartedmain.menu
initrd.img
vmlinz

The PXE does boot into ERpxe and im able to open the program. If i start the program from its menu, i get a bunch of startup-code for the program but with serveral applications it ends up with this error:


Code: Select all


Boot FAILED!

This debian live image failed to boot.

Unable to find a live ile system on the network
[29.119918] ohci_hcd: USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver

Debian 1:1.20.0-8

/bin/sh: can't acces tty; job control turned off
(initramfs)


The only applications that er running correctly is the built-in programs like, memtest, hdt etc...

Can someone help me figure this out.

By the way, i really wanne say thanks to ERPXE cause it was so easy to setup!
RaveMaker
Posts: 204
Joined: 21 Mar 2013, 20:11

Re: Boot FAILED!

Postby RaveMaker » 18 Aug 2013, 13:44

This is probably an issue with your nfs shares.
Are you using Windows or Linux?
ctugt
Posts: 8
Joined: 18 Aug 2013, 13:29

Re: Boot FAILED!

Postby ctugt » 18 Aug 2013, 13:47

I have it hosted on my synology NAS trought PXE/TFTP.
And i suppose that synology is running on a linux distro.
I could try to set permissions to read/write.

EDIT: It even didnt had guest acces. let me try again

Double EDIT: Thats strange. cause i can boot into the application to let it load, nope nothing to do with permissions..
ctugt
Posts: 8
Joined: 18 Aug 2013, 13:29

Re: Boot FAILED!

Postby ctugt » 18 Aug 2013, 13:52

nfs wasnt enable at all. cause i didnt use it at linux, im rebooing the server now...

EDIT: No succes
RaveMaker
Posts: 204
Joined: 21 Mar 2013, 20:11

Re: Boot FAILED!

Postby RaveMaker » 18 Aug 2013, 14:33

Can you post you /etc/exports file?
My guess is that the PATH of the NFS share is different from the PATH specified in the plugins menu file.
Usually it is /tftpboot/er/shares/

If that is the case then you might wanna create a soft link:

Code: Select all

ln -s /deployment/tftp/ /tftpboot
ctugt
Posts: 8
Joined: 18 Aug 2013, 13:29

Re: Boot FAILED!

Postby ctugt » 18 Aug 2013, 16:07

how and where to view thoose files?
/etc/exports

cant find them maybe you can help me with teamvieuwer?
RaveMaker
Posts: 204
Joined: 21 Mar 2013, 20:11

Re: Boot FAILED!

Postby RaveMaker » 18 Aug 2013, 23:33

I apologize but the purpose of this community is to help others that may have the same issue in the future.

First make sure you can mount /tftpboot/er/shares/ using NFS:

'/etc/exports' should have the next line:

Code: Select all

/tftpboot/er/shares      *(ro,sync,no_wdelay,insecure_locks,no_root_squash,insecure)


Also make sure to create the link:

Code: Select all

ln -s /deployment/tftp/ /tftpboot


Another member in our community had successfully installed ERPXE on a Synology NAS:
http://erpxe.net/viewtopic.php?f=5&t=101
ctugt
Posts: 8
Joined: 18 Aug 2013, 13:29

Re: Boot FAILED!

Postby ctugt » 20 Aug 2013, 22:27

If i do this with putty it says acces denied
ctugt
Posts: 8
Joined: 18 Aug 2013, 13:29

Re: Boot FAILED!

Postby ctugt » 21 Aug 2013, 14:41

Ok i finally got the basics, i did vi /etc/exports

it was empty so i add youre suggested line ln -s /deployment/tftp/ /tftpboot

saved it but i know says no such files or directorys
ctugt
Posts: 8
Joined: 18 Aug 2013, 13:29

Re: Boot FAILED!

Postby ctugt » 21 Aug 2013, 14:53

can you make me that live ticket support please, i just cant get it to work, got putty vmware and teamvieuwer,

many many thanks, offcourse i will post the final solution here if we fixed it.

Return to “Troubleshooting and Problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests